Over ons

Geschiedenis

Ontstaan in 1996 als 'dansradio', later uitgegroeid tot allereerste ‘dansradio netwerk’ in Vlaanderen, kende C-Dance een ongeziene populariteit in de doelgroep 12-24 door het uitzenden van énkel de populaire dansmuziek, de muziek die jongeren elk weekend hoorde in de discotheken, op een vlotte en voor de doelgroep zeer herkenbare manier aan elkaar gepraat door de professionele  ‘C-Jayz’.

C-Dance was ook het eerste radionetwerk dat, naast haar talrijke FM-frequenties in Vlaanderen en Nederland, en in een tijd waarin het internet nog ‘onderontwikkeld’ was, een zeer kwalitatieve webstream aanbood aan haar luisteraars van over de hele wereld.  C-Dance was, toen al, ook digitaal te beluisteren in heel Europa via satelliet en later in heel Vlaanderen zelfs via de kabel.

In oktober 2006 hield C-Dance op met het maken van programma's via de kabel wegens financieel niet rendabel in het Vlaamse medialandschap. Vooral de exuberante Sabam kosten voor het kabelnetwerk waren de doodslag.

Eind 2017 verliepen ook de FM-licenties. De directie van C-Dance heeft besloten om enkel nog in te zetten op een digitale toekomst.Wat is C-Dance?

Op C-Dance hoor je enkel ‘dansbare’ muziek, de classics zoals Faithless, Robin S of Nightcrawlers, … maar natuurlijk ook Retrohouse zoals Bonzai Channel One, Robert Armani, Push, ... samen met de actuele hits van bijvoorbeeld Martin Garrix, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike of Tiësto, … om er maar enkelen te noemen.

Je hoort het allemaal in een uitgebalanceerde muziekmix zo lang er maar een ‘beat’ onder zit en zo lang het maar toegankelijk genoeg blijft voor de luisteraar. Geen monotone techno-deuntjes, geen oorverdovende hardcore, geen pop, geen rock, geen R&B… enkel de beste dansplaten voorzien van een aantrekkelijke, frisse en professionele vormgeving.

Op C-Dance weet je elk moment van de dag én nacht wat je mag verwachten, zonder compromissen. De dansmuziek voert de hoofdtoon!